KEFALOGEMOTEMA: SABABLARI, BELGILARI VA DAVOLASH USULLARI - Fozilova Asalxon Ikromjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada yangi tug‘ilgan chaqaloqlarda uchraydigan kefalogemotema holati,  uning  kelib  chiqish  sabablari,  klinik  belgilari,  tashxislash  usullari  hamda davolash yo‘llari yoritilgan. Kefalogemotema ko‘pincha tug‘ruq jarayonidagi mexanik bosim yoki asbobli tug‘ruqlar (forseps, vakuum) natijasida yuzaga keladi. Maqolada bu holatni boshqa bosh shikastlanishlaridan farqlash zarurati, shuningdek, ehtimoliy asoratlar va ularni oldini olish choralariga ham alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, muallif  tomonidan  shaxsiy  tahlil  va  xulosalar  berilgan  bo‘lib,  bu  holatni  o‘rganish tibbiyot sohasida tahsil olayotgan yoshlar uchun muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlangan.