MAHALLIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING ISTIQBOLLARI VA YOSHLAR ISHTIROKINI FAOLLASHTIRISH YO‘LLARI - Xonkeldiyeva Mashhura Jaloliddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonning turizm salohiyatidan samarali foydalanish, ayniqsa mahalliy turizmni rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Yoshlar ishtirokini  oshirish,  ularning  turizm  faoliyatidagi  roli,  hamda  mahalliy  sayohatlar orqali iqtisodiy va madaniy o‘sishga erishish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqotda statistik tahlil, so‘rovnoma va kuzatuv metodlaridan foydalanilgan.