TAKRORLASH OPERATORLARIDA BREAK VA CONTINUE BUYRUQLARIDAN FOYDALANISH - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Buzurukova Xumoraxon G‘ayratjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu mavzu takrorlash operatorlarida (sikl operatorlarida)  break  va  continue  buyruqlarining  ahamiyati va qo‘llanilishi haqida ma’lumot beradi.  Break operatori siklni to‘liq to‘xtatish uchun ishlatiladi va ma’lum shart bajarilganda sikldan chiqishni ta’minlaydi.    Continue  operatori  esa  joriy  iteratsiyani  yakunlab,  siklning  keyingi qadamiga o‘tishni ta’minlaydi, shu bilan sikl tanasining ma’lum qismini o‘tib ketishga yordam beradi. Ushbu maqola misollar orqali tushuntirilgan bo‘lib, dasturlashda break va continue operatorlarining to‘g‘ri va samarali qo‘llanilishi ko‘rsatib o‘tilgan.