MANTIQIY OPERATSIYALAR VA SHARTLI IFODALARDAN FOYDALANISH - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Abduvahobova Ozoda Begali qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu mavzuda Python dasturlash tilida mantiqiy operatsiyalar (and, or, not) va shartli ifodalar (if, elif, else) yordamida dastur oqimini boshqarish usullari  ko‘rib  chiqiladi.  Mantiqiy  operatorlar  orqali  shartlarni  tekshirish  va  ular asosida turli qarorlar qabul qilish mexanizmlari tushuntiriladi. Amaliy misollar orqali foydalanuvchi  kiritmalariga  javob  qaytarish,  turli  holatlarni  aniqlash  va  dastur kodining mos ravishda ishlashini ta’minlash usullari yoritiladi.