MANTIQIY OPERATSIYALAR VA SHARTLI IFODALARDAN FOYDALANISH. - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Astonaqulova Kibriyoxon Baxriddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya Bu  maqolada  Python  dasturlash  tilida  mantiqiy  operatsiyalar  va  shartli ifodalarning  mazmun-mohiyati,  ularning  dastur  oqimidagi  o‘rni  va  funksional ahamiyati yoritilgan. Mantiqiy operatsiyalar — qaror qabul qilish jarayonining asosi bo‘lib,  turli  shartlarni  tahlil  qilishda  qo‘llaniladi.  Shartli  ifodalar  esa  bu  qarorlarga muvofiq dasturda turli yo‘nalishlar bo‘yicha harakat qilish imkonini beradi. Maqolada ushbu  tushunchalarning  nazariy  asoslari,  ularning  o‘zaro  bog‘liqligi  va  amaliy dasturlashdagi  ahamiyati  yoritib  berilgan.  Bu  mavzu  dasturlashni  endi o‘rganayotganlar  uchun  ham,  tajribali  foydalanuvchilar  uchun  ham  foydali  bo‘lishi mumkin.