TASVIRIY SAN’ATNI O‘QITISHDA O‘QUVCHILARNING KREATIV IJODKORLIK KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (5-7-SINFLAR MISOLIDA) - Tog'ayev Keldiyor Xamidovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola 5–7-sinflarda tasviriy san’atni o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning  kreativ  ijodkorlik  kompetensiyalarini  shakllantirish  metodikasini takomillashtirishga  bag‘ishlangan.  O‘quvchilarning  tasviriy  san’atga  bo‘lgan qiziqishlarini oshirish, ularning estetik va kreativ qobiliyatlarini rivojlantirish, hamda zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar  yordamida  san’at  darslarining  samaradorligini oshirishga  qaratilgan  yangi  metodik  usullarni  o‘rganish,  yuqori  natijalarga  erishish imkonini  beradi.  Maqolada,  o‘quvchilarning  ijodiy  fikrlashini  rivojlantirish  uchun zamonaviy texnologiyalar va interaktiv metodlardan foydalanish, shuningdek, tasviriy san’atni  boshqa  fanlar  bilan  integratsiya  qilish  orqali  o‘quvchilarning  kreativ kompetensiyalarini  shakllantirish  yo‘llari  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqotda,  5–7-sinflar misolida tasviriy san’at o‘qitish jarayonida o‘quvchilarni ilg‘or texnikalar va uslublar bilan  tanishtirishning  ahamiyati  ta’kidlanadi.  Ushbu  yondashuv,  nafaqat o‘quvchilarning san’atga bo‘lgan qiziqishini oshirish, balki ularning kreativ fikrlash, muammolarni hal qilish va o‘zini ifodalash qobiliyatlarini ham rivojlantirishga yordam beradi.  Maqola,  tasviriy  san’at  fanini  o‘qitishda  pedagogik  metodikalarni takomillashtirishni istagan o‘qituvchilar va ta’lim muassasalariga foydali qo‘llanma sifatida xizmat qiladi.