MATEMATIK STATISTIKADAGI AYRIM ASOSIY TUSHUNCHALAR VA FORMULALARNING KORXONALAR ZAXIRALARINI OPTIMALLASHTIRISHDA QO‘LLANILISHI - Aytjanova G.T (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematik statistikadagi dispersiya va normal  taqsimot  ko‘rsatkichlarining  korxonalardagi  zaxiralarni  optimallashtirishda  qanday  qo‘llanilishini ko‘rib chiqamiz. Bunda bizga korxona haqidagi muhim ma’lumotlar,  jumladan,  tovarlar  yetib  kelish  vaqti,  o‘rtacha  sotuv  va  qaytarilish  ko‘rsatkichlari,  buyurtmalar orasidagi muddat kabi asosiy ma’lumotlar kerak bo‘ladi.