INGLIZ TILI DARSLARIDA QO‘LLANILAYOTGAN METODLAR VA ULARNING REFLEKSIV RIVOJLANISHDAGI SAMARADORLIGI - G‘ulomjonova Gulhayo Ikromjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot boshlang‘ich sinf ingliz tili darslarida refleksiv ko‘nikmalarni  rivojlantirishda  qo‘llanilayotgan  metodlarning  samaradorligini o‘rganadi.  Tadqiqotda  kuzatuvlar,  intervyular  hamda  eksperimental  test  so‘rovlari (eks–va  post–eksperiment)  usullari  birgalikda  qo‘llanilgan.  Natijalar  shuni ko‘rsatadiki,  metakognitiv  yondashuvlar,  ayniqsa  “Think-Pair-Share”  usuli  va refleksiv jurnal yuritish amali, an’anaviy usullarga nisbatan ancha yuqori natija beradi. Tadqiqot  natijalariga  asoslanib,  erta  bosqichda  reflesktiv  ko‘nikmalarni mustahkamlash uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.