DEVELOPMENT OF CRITICAL THINKING IN THE EDUCATIONAL PROCESS AND ITS SIGNIFICANCE - Sayidova Mehrinoz O‘ktamjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqola  butunjaxon  ta’lim  jarayonida  o‘quvchilarning  tanqidiy fikrlash malakalarining rivojlanishi va uning ahamiyati haqida so‘z yuritadi. Tanqidiy fikrlash  o‘quvchilarning  intellektual  salohiyatini  rivojlantirish,  muammolarga mustaqil  va  chuqur  yondashish,  to‘g‘ri  xulosa  chiqarish  va  qaror  qabul  qilish qobiliyatlarini shakllantirishda muhim o‘rin tutadi. Maqolada tanqidiy fikrlashning ta’lim jarayoniga integratsiyasi, o‘quvchilar tomonidan o‘z nuqtai nazarlarini himoya qilish va tahliliy yondashuvlarni qo‘llash  bo‘yicha  yondashuvlar  hamda  zamonaviy ta’lim tizimida tanqidiy fikrlashni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan didaktik metodlar tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  kelajakda  darsliklarni  yaratishda  tanqidiy  fikrlashni rivojlantirish uchun samarali yondashuvlar tavsiya etiladi.