YER HISOBINI YURUTISDA BEIDOU NAVIGATSIYA TIZIMINI QO‘LLASH - Erkinova M.L (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  BeiDou  global  navigatsiya  sun’iy  yo‘ldosh tizimini  yer  hisobini  yuritish  sohasidagi  qo‘llanilishi,  boshqa  global  navigatsiya tizimlari (GPS, GLONASS, Galileo) bilan taqqoslamasi orqali BeiDou’ning texnologik ustunliklari  yoritiladi.  Tahlillar  shuni  ko‘rsatadiki,  BeiDou  texnologiyasi  nafaqat geodezik  aniqlik,  balki  samaradorlik,  barqarorlik  va  axborot  xavfsizligini  ham ta’minlaydi.