SHE’RDA YASHAGAN MUHABBAT: FAYNBERG BADIIY MEROSIGA ZAMONAVIY NIGOH - Erkinboyeva Aziza Ruslonovna; Mohinbonu Mardonova Shuhrat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA:      Mazkur maqola o‘zbek she’riyatida chuqur falsafa, poetik sukut va samimiyat uyg‘unligini yaratgan shoir Aleksandr Faynberg ijodini “So‘zsiz sukunatlar” to‘plami asosida tahlil qiladi. Shoirning muhabbat, yolg‘izlik, o‘zlikni anglash kabi mavzularni minimal so‘z va kuchli ruhiy qatlamlar orqali ifoda etish mahorati o‘rganiladi. Maqola zamonaviy  o‘quvchi  qalbiga  Faynberg  she’riyati  qanday  ta’sir  etayotgani,  uning poetik olami qanday zamonaviy talqinga ega ekani haqida mulohazalarni ilgari suradi.