IMMUNOTERAPIYANING ZAMONAVIY ONKOLOGIYADA O‘RNI - Norqulova Y.R; Akramova Sh.R (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Onkologik kasalliklar dunyo bo‘ylab o‘limning yetakchi sababi bo‘lib qolmoqda. So‘nggi yillarda saratonni davolashda an’anaviy usullar (jarrohlik, kimyo va nurlanish terapiyasi) bilan bir qatorda, immunoterapiya jadal sur’atlar bilan rivojlanmoqda.  Ushbu  maqolada  immunoterapiya  turlari,  ta’sir  mexanizmi,  klinik qo‘llanilishi va afzalliklari haqida zamonaviy ilmiy manbalar asosida tahlil berilgan.