YO‘L HARAKATI QOIDALARI VA ULARNING XAVFSIZLIKDAKI AHAMIYATI - Xasanov Ulug'bek A'zimjon o'g'li; Yunusov Ibrohimjon Nishanovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yo‘l harakati qoidalarining mohiyati, turlari va ularning inson hayotidagi xavfsizlikni ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Muallif yo‘l harakati ishtirokchilarining – haydovchilar, piyodalar, bolalar va velosipedchilarning – qoidalarga amal qilishdagi roli, jamiyatdagi yo‘l madaniyatining ahamiyati hamda davlat  va  jamoatchilikning  burchi  haqida  fikr  yuritadi.  Shuningdek,  zamonaviy texnologiyalar vositasida yo‘l harakati xavfsizligini oshirish imkoniyatlari yoritiladi. Maqola  yoshlarda  yo‘l  harakati  madaniyatini  shakllantirish,  tartib  va  intizomni oshirishga xizmat qiladi.