BIZNES ASOSLARI VA RUS TILI FANLARINI O‘QITISHDA INTEGRATSIYA: NAZARIY VA AMALIYOTI - Abdullayeva Nigoraxon Rustamovna; Igamova Sayyoraxon Adxamovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  fanlararo  integratsiyaning  dolzarbligi  va  ayniqsa,  “Biznes asoslari”  bilan  “Rus  tili”  fanlarini  birlashtirib  o‘qitishning  pedagogik  va  amaliy jihatlari  yoritilgan.  Fanlararo  integratsiyaning  zamonaviy  o‘quv  jarayonidagi  o‘rni, interaktiv  metodlardan  foydalanish,  iqtisodiy  va  til  kompetensiyalarini uyg‘unlashtirish  orqali  o‘quvchilar  bilimini  hayotiy  faoliyatga  yo‘naltirish  usullari bayon qilingan. Amaliy misollar asosida, rus tilida biznes terminologiyasini o‘rganish, biznes  reja  tuzish,  reklama  matnlarini  ishlab  chiqish, mijozlar  bilan  muloqot  qilish ko‘nikmalarini shakllantirish bo‘yicha samarali yondashuvlar taklif etiladi. Maqolada til  va  iqtisodiy  savodxonlikni  birgalikda  rivojlantirish  orqali  bozor  talablariga  mos yetuk kadrlar tayyorlash istiqbollari ham ochib beriladi.