IQLIM O‘ZGARISHI MUAMMOSI NATIJASIDA CHO‘LLANISH JARAYONINING INTENSIVLASHUVI: QIZILQUM VA QORAQUM CHO‘LLARI MISOLIDA - Tuxtamuratova Dilnoza Dilmurodovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  iqlim  o‘zgarishi  tufayli  cho‘llanish jarayonining jadallashuvi muammosi Qizilqum va Qoraqum cho‘llari misolida tahlil etilgan.  Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  bu  hududlarda  yog‘in  miqdorining  kamayishi, haroratning ortishi,  o‘simlik  qoplamining qisqarishi va  suv  resurslarining tanqisligi cho‘llanish  jarayonini  kuchaytirayotgan  asosiy  omillar  sifatida  aniqlangan. Shuningdek,  maqolada  cho‘llanish  oqibatlari  va  unga  qarshi  kurashish  yo‘llari yoritilgan.