PROLAKTINOMA VA HAYZ BUZILISHLARI: DIAGNOSTIKA VA DAVOLASH - Ortiqova Munisa Yusufaliyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Prolaktinoma  gipofiz  bezining  benign  o‘smalaridan  bo‘lib, ortiqcha prolaktin sekretsiyasi natijasida giperprolaktinemiyaga olib keladi. Ayollarda bu holat hayz ko‘rishning buzilishi, anovulyatsiya va bepushtlik bilan kechadi. Ushbu maqolada prolaktinoma sababli kelib chiqadigan hayz buzilishlari, ularning tashxisi va farmakologik hamda jarrohlik davolash usullari zamonaviy ma’lumotlar asosida ko‘rib chiqiladi.