TISH PASTASI – BIZNESMI YOKI DA’VO VOSITASI? MARKETING VA REAL FOYDA O‘RTASIDAGI TAFOVUT - Allamurodova Baxtigul Boymurodovna; Saidov Jasur Baxtiyorovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  tish  pastasi  mahsulotlarining  marketing strategiyalari bilan ularning real stomatologik foydasi o‘rtasidagi tafovutni tahlil qiladi. Bugungi kundagi brendlar ko‘pincha tish pastasini davolovchi vosita sifatida ko‘rsatib, iste’molchini  haddan  ziyod  ishonchga  undaydi.  Biroq  tibbiy  nuqtai  nazardan  olib qaralganda, tish pastasi faqat gigiyena vositasi bo‘lib, u kasallikni davolamaydi, balki oldini olishga xizmat qiladi. Ushbu maqola tish pastasi marketingining psixologik va iqtisodiy mexanizmlarini ochib berib, stomatologik foyda haqidagi ilmiy asoslangan fikrlarni taqdim etadi.