“AQLLI KUTUBXONALAR: AXBOROT XIZMATLARINING KELAJAGI” - Sharopova Muqaddas Husanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Aqlli  kutubxonalar  zamonaviy  axborot  xizmatlarining rivojlanishida  tub  burilish  nuqtasi  hisoblanadi.  Ular  nafaqat  an’anaviy kutubxonalarning  qog‘oz  va  bosma  manbalarini  raqamlashtirish  bilan  cheklanib qolmay, balki axborotni boshqarish, saqlash, qayta ishlash va tarqatish jarayonlarini yangi texnologiyalar yordamida tubdan o‘zgartiradi. Bu o‘zgarishlar axborot jamiyati sharoitida juda muhim ahamiyat kasb etadi, chunki bugungi kunda inson hayotining deyarli barcha jabhalarida axborotga tezkor va oson kirish zarurati ortib bormoqda. Shu sababli, aqlli kutubxonalar axborot xizmatlarining kelajagi sifatida qaralmoqda va ular jamiyatning axborot infratuzilmasining ajralmas qismiga aylanmoqda.