ОROLBOIYI EKOTIZIMIDAGI QORAMOLLARNING VITAMIN- MINERALLAR ALMASHINUVI BUZILISHLARINING O’ZIGA HOS HUSUSIYATLARI. - Seypullayev А.К; Yoldashova S.O (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аnnotatsiya Mazkur  maqolada  Orolbo’yi  ekologik  tizimi  hududida  parvarishlanayotgan sigirlar orasida makro va mikroelementlar yetishmovchiligi oqibatida vitamin-mineral moddalar almashinuvi buzilishlaridan kelib chiqdigan kasalliklar haqida ma’lumotlar berilgan.  Bu  esa  zotli  qoramollarning  Qoraqalpog’istonning  og’ir  sharoitidagi hayvonlarning  qonda  elementlar  yetishmovchiligini  zamonaviy  dori  preparatlarini qo’llash  oqibatida,  ularning  guruhli  davolash  va  oldini  olish  usullarining  ilmiy tadqiqotlar ma’lumotlari keltirilgan.