ADABIYOT DARSLARIDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI - Qurbonboyeva Mohidil (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  adabiyot  darslarida  zamonaviy  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalaridan  foydalanishning  samaradorligi,  ularning  ta’lim jarayoniga  ta’siri,  o‘quvchilar  tafakkuri,  faolligi  va  ijodiy  qobiliyatini rivojlantirishdagi  roli  yoritilgan.  Dars  jarayonida  multimedia  vositalari,  interaktiv taqdimotlar,  onlayn  platformalar  va  virtual  resurslardan  foydalanish  orqali  darsni jonlantirish, o‘quvchilarning adabiy asarlarga bo‘lgan qiziqishini oshirish yo‘llari tahlil etilgan.  Shuningdek,  maqolada  ilg‘or  o‘qituvchilarning  tajribalari  va texnologiyalarning real samarasi asosida xulosalar chiqarilgan.