MILLIY G‘OYA – O‘ZBEKISTON DEMOKRATIK TARAQQIYOTINING MUHIM OMILI - Abdurasulov Muxtorbek Bo‘ri o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  milliy  g‘oyaning  O‘zbekiston  demokratik taraqqiyotidagi  ahamiyati  keng  va  chuqur  tahlil  qilinadi.  Milliy  g‘oya  tushunchasi, uning  tarixiy  ildizlari  va  mustaqillik  davrida  shakllanish  jarayoni  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek,  milliy g‘oyaning siyosiy, ijtimoiy va  madaniy sohalarga ta’siri hamda demokratik institutlar rivojlanishidagi roli batafsil yoritiladi. Maqolada xalqaro tajriba asosida  milliy  g‘oyaning  demokratik  taraqqiyotga  qo‘shgan  hissasi  tahlil  qilinib, O‘zbekistonda yoshlar siyosati, millatlararo totuvlik va qonun ustuvorligi kabi jihatlar bilan bog‘lanadi.