UCH PERPENDIKULYAR TEOREMASI HAQIDAGI NAZARIY QARASHLAR - Xoliqova Surayyo Bahodirjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Uch  perpendikulyar  teoremasi  fazoviy  geometriyada  muhim  ahamiyatga  ega boʻlib,  tekislikdagi  toʻgʻri  chiziq  va  unga  tashqaridan  oʻtkazilgan  kesma  orasidagi bogʻliqlikni  ifodalaydi.  Teorema,  agar  ogʻma  va  tekislikdagi  proyeksiyasi  toʻgʻri chiziqqa perpendikulyar boʻlsa, u holda ogʻma ham shu toʻgʻri chiziqqa perpendikulyar boʻlishini  taʼkidlaydi  va  aksincha.  Ushbu  maqola  teoremning  taʼrifini,  isbotini  va fazoviy geometriya masalalarini yechishdagi qoʻllanilishini koʻrib chiqadi.