KELISHIKLARNING SINTAKTIK VA SEMANTIK FUNKSIYALARI - Maxramov Savronbek Omon o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Mazkur  ishda  o‘zbek  tilidagi  kelishiklarning  tarixiy  shakllanish jarayoni, eski turkiy davrdan to hozirgi zamon o‘zbek tiligacha bo‘lgan rivoji, ularning sintaktik  va  semantik  xususiyatlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  kelishiklarning  gap tarkibidagi  sintaktik  vazifalari,  boshqaruv  tizimidagi  o‘rni  va  nutqdagi  ifoda imkoniyatlarini  boyitishdagi  ahamiyati  yoritib  berilgan.  Ushbu  tahlil  tilshunoslik nazariyasi va amaliyoti uchun ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.