MODERN DISEASES AND SAFETY ISSUES IN THE TREATMENT OF ONCOLOGICAL APLASIAS - Fayzullaeva Madina Bakhshullo kizi; Mamarajabova Soliha Ulugʻbek kizi; Sodiqova Nigoraxon Sodirjon kizi; Musayeva Zubayda Umar kizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Bugungi kunda onkologik kasalliklar orasida aplaziya holatlari alohida ahamiyat kasb  etmoqda.  Aplaziya  —  bu  hujayralar  yoki  to‘qimalarning  rivojlanmasligi  yoki yo‘qligi bilan kechadigan holat bo‘lib, u bir qancha xavfli o‘smalar bilan bevosita yoki bilvosita  bog‘liq  bo‘ladi.  Ayniqsa,  gematologik  yo‘nalishda  uchraydigan  aplastik anemiya,  miya  hujayralari  aplaziyasi  yoki  limfoid  to‘qimalarning  yetishmovchiligi kabi  shakllar  zamonaviy  onkologik  amaliyotda  ko‘plab  muammolarni  yuzaga keltirmoqda. Davolash jarayonida immunosupressiv terapiya, giyohvandlikka qarshi vositalar,  transplantatsiya  va  genetik  muvofiqlik  muhim  omillar  bo‘lib  qolmoqda. Ushbu  maqolada  onkologik  aplaziyalarning  zamonaviy  davolash  usullari,  ularning samaradorligi, shuningdek, mavjud muammolar va ilmiy izlanishlarga ehtiyoj tahlil qilinadi.