ODAM EMBRIOGENEZI. JINSIY HUJAYRALAR - Fotima Sharipovna NAZAROVA,; Jabborova Gulbahor Sobirjon qizi,; Qahhorova Marjona Dilshodovna,; Ismatullayeva Jasmina Sherzodovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA. Mazkur  maqolada  odam  organizmining  embriogenezi,  uning  bosqichlari, urugʻlanish  jarayoni  va  jinsiy  hujayralarning  tuzilishi,  funksiyasi  yoritilgan.  Ayol tuxum  hujayrasi  va  erkak  spermatozoidining  morfologiyasi,  biologik  xususiyatlari, shuningdek ularning oʻzaro aloqasi va urugʻlanishdagi roli haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek,  embrional  rivojlanishning  bosqichlari,  embrional  kurtaklarning shakllanishi va gistogenez-organogenez jarayonlari koʻrib chiqilgan.