XALQARO MAYDONDAGI JAHON LIBERALIZMI G‘OYALARI VA UNING ASOSIY TAMOYILLARI - Abdurasulov Muxtorbek Bo‘ri o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  jahon  liberalizmi  g‘oyalari,  ularning  xalqaro siyosat va iqtisodiyotdagi o‘rni hamda zamonaviy global jarayonlardagi ahamiyatini keng  qamrovda  tahlil  qiladi.  Liberalizmning  tarixiy  ildizlari,  asosiy  tamoyillari  - shaxsiy erkinlik, qonun ustuvorligi, demokratiya, iqtisodiy bozor, xalqaro hamkorlik va ijtimoiy adolat masalalari chuqur o‘rganiladi. O‘zbekistonning milliy qadriyatlari va global liberal tamoyillar bilan uyg‘unlashuvi, shuningdek, ularni milliy taraqqiyot yo‘lida samarali tatbiq etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.