TALABALARNI INDIVIDUAL TA'LIM TRAEKTORIYASINI ISHLAB CHIQILISHINING PEDAGOGIK ASOSLARI - Ismailova Dildora Rustambekovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  talabalarni  individual  ta'lim  traektoriyasini yaratishning  pedagogik  asoslari,  uning  ahamiyati  va  samaradorligi  o‘rganilgan. Individual  ta'lim  traektoriyasi  (ITT)  –  bu  talabalarni  ta'lim  jarayonida  o‘z  shaxsiy ehtiyojlari,  qobiliyatlari  va  qiziqishlariga  asoslangan  holda,  ularning  o‘z  o‘quv maqsadlariga  erishishini  ta'minlaydigan  individual  yo‘nalishdir.  Maqolada  ITT  ni yaratishdagi  pedagogik  yondashuvlar,  metodlar  va  strategiyalarni  aniqlashga qaratilgan  ilmiy  izlanishlar  hamda  ularning  ta'lim  tizimidagi  o‘rni  ko‘rib  chiqiladi. Ta'lim jarayonida talabalarning individual xususiyatlarini hisobga olishning muhimligi ta'kidlanadi va bunday yondashuvlarning talabaning intellektual, emosional va ijtimoiy rivojlanishiga ijobiy ta'siri ko‘rsatiladi.