JADID MATBUOTINING MILLIY MATBUOT SIFATIDA SHAKLLANISHI - Ziyodov Husniddin Isomiddin oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  jadid  matbuotining  milliy  matbuot  sifatida shakllanish jarayoni, uning o‘ziga xos jihatlari va jamiyatdagi o‘rni haqida batafsil ma’lumot beradi. XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Turkiston mintaqasida milliy ongni shakllantirish, ma’rifat va islohotlarni targ‘ib qilish maqsadida yaratilgan jadid matbuotining ijtimoiy-siyosiy hamda madaniy ahamiyati tahlil qilinadi.