MASHINA DETALLARINI YIG‘ISHGA TAYYORLASH VA YIG‘ISH TEXNOLOGIYASI - Israilov Xasanboy Abduganiyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  mashina  detallarini  yig‘ishga  tayyorlash  va yig‘ish  texnologiyasining  ilmiy-nazariy  asoslari,  amaliy  bosqichlari  va  sanoatdagi ahamiyati tahlil qilingan. Detallarning yig‘ilishga tayyorlanishida bajariladigan ishlov berish,  nazorat  va  komplektlash  jarayonlari  batafsil  yoritilgan.  Shuningdek,  yig‘ish texnologiyasining  turlari,  bosqichlari  va  undan  kutiladigan  texnik  va  funksional talablar  ko‘rib  chiqilgan.  Yig‘ish  jarayonida  aniqlik,  ishonchlilik  va  o‘zaro almashtirilish kabi omillarning ahamiyati alohida ta’kidlangan.