EEF2 NING SARATON RIVOJLANISHIDAGI ROLINI TAVSIFLASH - Mirzayeva Nilufar Farhod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  eEF2  oqsilining  translyatsiya  jarayonidagi  ahamiyati  va  saraton  rivojlanishiga  ta’siri  bayon  etildi.  eEF2  ning  haddan  tashqari faolligi hujayra sikli buzilishiga olib kelib, o‘sma hujayralarining proliferatsiyasi va invaziyasini  kuchaytiradi.  Turli  saraton  turlaridagi  ilmiy  tadqiqotlar  asosida  eEF2 omili saraton terapiyasida yangi nishon sifatida baholandi. Bu maqola eEF2 ning oqsil sintezidagi asosiy funksiyasini tahlil qilish va uning saraton rivojlanishidagi o‘rnini aniqlash mexanizmlarini ko‘rib chiqadi.