YASHIL BYUDJETLASHTIRISH VA DAVLAT XARAJATLARI TAHLILI - Eshmurodov Xurshidbek Farhod o’gli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yashil  byudjetlashtirish  konsepsiyasining nazariy  asoslari,  xalqaro  amaliyotdagi  joriy  etish  mexanizmlari  hamda  davlat xarajatlari orqali ekologik barqarorlikka erishish yo‘llari tahlil qilingan. Muallif yashil byudjetni iqtisodiy rivojlanish va ekologik siyosat o‘rtasida bog‘lovchi strategik vosita sifatida ko‘rib chiqadi. O‘zbekiston tajribasi va istiqbollari asosida muammolar hamda takliflar ilgari suriladi.