SHIFOXONALARDA DORI VOSITALARINING SARFI VA MOLIYAVIY HISOBOTLAR UYG‘UNLIGI - Xoliqova Mo‘tabar A’zamovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shifoxona tizimida dori vositalarining sarfi bilan moliyaviy  hisob-kitoblarning  uzviy  bog‘liqligi  tahlil  qilinadi.  Dori  vositalarining to‘g‘ri va iqtisodiy asoslangan sarfi nafaqat tibbiy xizmatning sifatini oshiradi, balki moliyaviy  barqarorlikni  ham  ta’minlaydi.  Maqolada  dori  harakati,  real  xarajatlar, hisob-kitoblar  aniqligi  va  buxgalteriya  bilan  farmatsevtika  bo‘limi  o‘rtasidagi integratsiyalashgan  ish  yurituv  uslublari  yoritiladi.  Zamonaviy  dasturiy  ta’minotlar asosida ishlash va avtomatlashtirish orqali qanday qilib dori vositalarining isrofi va moliyaviy noaniqliklarning oldini olish mumkinligi muhokama qilinadi.