ORGANIZMNING BIOLOGIK SUYUQLIKLARI (QON VA QONGA BOGʻLIQ KASALLIKLAR). - Abdinabiyev Shahzod Aytbay oʻgʻli; Ibragimxodjayev B.U (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Organizmning biologik suyuqliklari hayot faoliyati uchun muhim ahamiyatga ega bo‘lib, ular organizmning ichki muhitini tashkil etadi va turli fiziologik jarayonlarda  ishtirok  etadi.  Biologik  suyuqliklar  organizmning  hujayralari  va to‘qimalari  o‘rtasida  moddalar  almashinuvi,  himoya  funksiyalari,  haroratni  tartibga solish va boshqa ko‘plab vazifalarni bajaradi. Ularning asosiy turlari qondan tashqari, limfa, siydik, oshqozon-ichak suyuqliklari, suyak suyuqligi va boshqalarni o‘z ichiga oladi. Ammo eng ko‘p o‘rganilgan va ahamiyatga ega bo‘lgan biologik suyuqliklardan biri qon hisoblanadi.