BOSHLANG‘ICH SINF MUSIQA DARSLARI JARAYONIDA O’QITUVCHINING KREATIV FAOLLIGINING AHAMIYATI - Sadirov Eldor Toshtemirovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Musiqa ta’limi boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun nafaqat fan sifatida,  balki  ularning  shaxsiy  rivojlanishi,  hissiy  dunyosi  va  ijodiy  qobiliyatlarini shakllantirishda  muhim  vosita  hisoblanadi.  Bu  bosqichda  o‘quvchilar  musiqaning asosiy  tushunchalari  bilan  tanishadi,  ritm,  ohang,  tembr  kabi  musiqiy  elementlarni o‘rganadi,  shuningdek,  o‘zlarini  musiqiy  ifoda  qilishni  boshlaydi.  Shu  jarayonda o‘qituvchining  kreativ  yondashuvi  darslarning  samarali  va  qiziqarli  bo‘lishini ta’minlaydi.  O‘qituvchi  yangi  pedagogik  metod  va  texnologiyalarni  qo‘llash  orqali o‘quvchilarning diqqatini jalb qiladi, ularni faol ishtirok etishga undaydi.