O‘ZBEKISTONNING TURIZM SALOHIYATI VA RIVOJLANISH STRATEGIYALARI - Sodiqova Feruza Nodirbek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ishda mahalliy turizm sohasining rivojlanishi va uning jamoalarga ta’siri tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor ichki va mintaqaviy imkoniyatlarga, mavjud resurslardan oqilona foydalanish yo‘llariga hamda mahalliy aholining turizm faoliyatida  ishtirokini  kuchaytirish  masalalariga  qaratilgan.  Tadqiqotda  turizm infratuzilmasi,  madaniy  meros  obyektlari,  tabiiy  landshaftlar  va  mahalliy mahsulotlarning  iqtisodiy  va  ijtimoiy  rivojlanishga  qo‘shadigan  hissasi  yoritiladi. Shuningdek,  ichki  turizm  oqimlarini  ko‘paytirish,  mintaqalararo  hamkorlikni kuchaytirish va jamoalarning o‘ziga xosligini saqlab qolgan holda ularni turizmga jalb qilish  bo‘yicha  tavsiyalar  berilgan.  Ish  amaliyotchi  mutaxassislar, tadqiqotchilar va turizm  sohasi  bilan  shug‘ullanuvchi  mahalliy  hokimiyat  vakillari  uchun  foydali bo‘lishi mumkin.