KELAJAK KUTUBXONASI: AQLLI TIZIMLAR VA INSON SALOHIYATI - Eshnazarov Nurillo Normamatovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu  maqolada  sun’iy  intellekt  (SI)  texnologiyalarining  axborot-kutubxona muassasalarida  qo‘llanilishi,  foydalanuvchi  tajribasini  shaxsiylashtirish,  axborotga kirishni  optimallashtirish  va  xizmatlarni  avtomatlashtirishdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi. Shuningdek, SI texnologiyalari bilan inson salohiyati uyg‘unlashgan holda kutubxona tizimining  qanday  rivojlanishi  mumkinligi  haqida  fikr  yuritiladi.  Maqolada O‘zbekistonda sun’iy intellektni joriy etish bo‘yicha davlat siyosati asosida kelajak kutubxonalarining strategik yo‘nalishlari bayon qilinadi. c