MEHNAT MUHOFAZASIDA XODIMLARNING BILIM VA MALAKASINI OSHIRISHNING AHAMIYATI - Jumadullayeva Muyassar Abdrazak qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ishlab  chiqarish  jarayonida  xodimlarning mehnat muhofazasi bo‘yicha bilim va malakasini oshirishning dolzarbligi hamda bu jarayonning ishlab chiqarish xavfsizligi va samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Maqolada malaka oshirish kurslari, o‘quv-treninglar va amaliy mashg‘ulotlar orqali xodimlarni tayyorlash tizimining samarali jihatlari tahlil qilingan. Tahlillar asosida xavfsiz mehnat muhitini  yaratishda  bilimli  xodimning  tutgan  o‘rni  ko‘rsatib  berilgan  va  takliflar berilgan.