ZAMONAVIY O‘ZBEK TILIDA ARXAIZMLAR: LEKSIK, SEMANTIK VA USLUBIY TAHLIL - Ahmadjonova Muhlisaxon Mirzaqosim qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi arxaizm so‘zlari leksik, semantik va uslubiy jihatdan tahlil qilinadi. Arxaizmlar — o‘z vaqtida keng qo‘llanilgan, ammo hozirgi kunda  eskirgan  yoki  kam  ishlatiladigan  so‘zlar,  iboralar  va  grammatik  shakllardir. Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  arxaizm  so‘zlarining  eskirishi  tilning  tabiiy rivojlanish jarayonining ajralmas qismidir. Maqola arxaizm so‘zlarning hozirgi kunda ishlatilishi, ularning semantik o‘zgarishlari va uslubiy xususiyatlarini o‘rganadi hamda tilshunoslikda arxaizm so‘zlarning o‘rni va ahamiyatini belgilaydi.