ZAMONAVIY AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI DMTT O‘QUV JARAYONIGA INTEGRATSIYA QILISH YO‘LLARI - NARGIZA ZARIPOVA RAHIMDJONOVNA (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Mazkur  maqolada  zamonaviy  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarini (AKT)  Dastlabki  Malaka  Ta’lim  Tashkilotlari  (DMTT)  o‘quv  jarayoniga  samarali integratsiya  qilish  masalalari  yoritilgan.  Unda  raqamli  vositalar  va  platformalar yordamida  o‘qitish  samaradorligini  oshirish,  interaktiv  va  masofaviy  ta’lim imkoniyatlaridan  foydalanish  yo‘llari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  o‘quvchilarning raqamli savodxonligini oshirish, elektron resurslar asosida mustaqil ta’limni tashkil etish,  o‘qituvchilarning  IT  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  va  dars  jarayoniga  sun’iy intellekt imkoniyatlarini kiritish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Maqolada DMTT o‘quv muhitida  raqamli  transformatsiyaning  dolzarbligi  asoslab  berilgan  va  muammolar bilan birga ularning yechimlari ham ko‘rib chiqilgan.