AN’ANAVIY TA’LIM VA SINERGETIKA: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR TALABI - Ibrohimova Feruza (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  an’anaviy  ta’lim  tizimi  bilan  sinergetik yondashuvning  o‘zaro  bog‘liqligi  tahlil  qilinadi.  Maqolada  an’anaviy  ta’limning afzalliklari va cheklovlari, sinergetika nazariyasining asosiy g‘oyalari hamda ularning ta’lim jarayoniga qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Ta’limdagi murakkablik, o‘zgaruvchanlik va tizimli yondashuv masalalari ko‘rib chiqiladi.