ZAMONAVIY RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA TURIZM SOHASINING INTEGRATSIYASI - Abdullayeva Saodatxon Murod qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  raqamli  texnologiyalar  va  turizm sohasining  o‘zaro  integratsiyasi,  bu  integratsiyaning  imkoniyatlari,  afzalliklari  va mavjud muammolari keng yoritilgan. IMRaD (Kirish, Uslub, Natijalar va Munozara) formatida  yozilgan  ushbu  ilmiy  maqola  turizm  sohasida  raqamli  texnologiyalar  – sun’iy  intellekt,  mobil  ilovalar,  virtual  haqiqat,  blokcheyn  va  raqamli  marketing vositalari orqali qanday yuksalishlar bo‘layotgani haqida ma’lumot beradi. Shu bilan birga,  bu  texnologiyalarning  sayyohlik  infratuzilmasini  takomillashtirish,  xizmat sifatini oshirish va sayyohlar tajribasini yaxshilashdagi o‘rni tahlil etiladi.