GAMIFIKATSIYALANGAN TA’LIMDA O‘QUVCHILARNING MOTIVATSIYASI VA NATIJALARI - Jamolova Zebiniso (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  o‘quv  jarayonida  gamifikatsiya  (ta’limni o‘yinlashtirish)  uslubidan  foydalanishning  o‘quvchilarning  motivatsiyasi  va o‘zlashtirish  natijalariga  ta’sirini  o‘rganishga  qaratilgan.  Tadqiqot  7–9-sinf o‘quvchilari o‘rtasida olib borilib, darslarda ball tizimi, raqamli o‘yinlar, viktorinalar va  raqobatli  topshiriqlar  kabi  gamifikatsiyalangan  elementlar  joriy  etildi.  Natijalar shuni ko‘rsatdiki,  o‘quvchilarning darsga  bo‘lgan  qiziqishi va  faol  ishtiroki ortgan, bilim darajasida esa sezilarli o‘sish kuzatilgan.