YOSHLARNING AXLOQIY TARBIYASI VA MUOMALA MADANIYATI - O’rolova Sevinch Nizomjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yoshlarning  axloqiy  tarbiyasi  va  muomala madaniyatining  zamonaviy  jamiyatdagi  o‘rni,  shakllanish  omillari  hamda  asosiy muammolari tahlil qilinadi. Tarixiy va madaniy qadriyatlar asosida axloqiy tarbiyaning ildizlari yoritilar ekan, raqamli davrda yuzaga kelayotgan muomala inqirozi, ijtimoiy tarmoqlarning  ta’siri,  ta’lim  va  oila  tizimidagi  bo‘shliqlar  chuqur  tahlil  etiladi. Maqolada shuningdek, milliy o‘zligimiz va ma’naviy yuksalish uchun zarur bo‘lgan axloqiy yetakchilik, ijobiy namuna va madaniyatli muloqot tamoyillari ilgari suriladi. Muallif  yoshlar  tarbiyasiga  oid  an’anaviy  yondashuvlarni  zamonaviy  holatlar  bilan solishtirib, izchil tahliliy asosda dolzarb taklif va yechimlarni ilgari suradi. Maqola nafaqat  nazariy  bilimlarni,  balki  amaliy  yo‘nalishdagi  tavsiyalarni  ham  o‘z  ichiga olgan bo‘lib, tarbiyachi, pedagog, ota-ona va yoshlarning o‘zlari uchun foydali manba bo‘la oladi.