QO‘SHNI DAVLATLARIMIZDA MAHALLIY DAVLAT HOKIMIYATI VA ULARNING DAVLAT ORGANLARI BILAN HAMKORLIGI, BOSHQARUV MODELLARI - Karamov Mamasharif Jamilovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Qo‘shni davlatlarimizda mahalliy davlat hokimiyati va ularning davlat  organlari  bilan  hamkorligi,  boshqaruv  modellari  mavzusi  zamonaviy  davlat boshqaruvida  muhim  o‘rin  tutadi.  Mahalliy  davlat  hokimiyati  —  bu  markaziy hokimiyatdan mustaqil ravishda hududlardagi aholining turmush darajasini yaxshilash, ijtimoiy-iqtisodiy  taraqqiyotini  ta’minlash,  mahalliy  infratuzilmani  rivojlantirish  va qonuniylikni saqlash uchun tashkil etilgan tuzilmalardir. Qo‘shni davlatlar misolida esa  ushbu  tizimlar  o‘zining  o‘ziga  xos  xususiyatlari,  boshqaruv  tamoyillari  va hamkorlik  shakllariga  ega  bo‘lib,  ular  hududlarning  tarixiy,  madaniy  va  siyosiy an’analariga moslashgan.