DEPRESSIYA: KLINIK BELGILARI VA FARMAKOTERAPIYA - Abdurahmonova Dilnoza (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  depressiya  kasalligining  klinik  belgilari, tashxislash  mezonlari  hamda  farmakologik  davolash  usullari  ko‘rib  chiqiladi. Depressiyaning  turli  shakllari  va  ularning  simptomatik  ko‘rinishlari  tahlil  qilinib, zamonaviy  antidepressant  dorilar  toifalari,  ularning  ta’sir  mexanizmi  va  nojo‘ya ta’sirlari haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, maqolada dori vositalarini tanlashda individual yondashuv va psixoterapiya bilan birgalikda qo‘llash samaradorligi haqida fikr yuritiladi.