GIPERTONIYA KASALLIGI: YOSHGA QARAB DAVOLASH USULLARI - Abdurahmonova Dilnoza, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada gipertoniya kasalligini yoshga qarab davolash masalalari tahlil qilinadi. Turli yosh guruhlarida arterial bosimning ko‘tarilishi bilan bog‘liq  sabablari,  klinik  belgilarining  o‘ziga  xosligi  hamda  yoshga  mos  ravishda qo‘llaniladigan  davo  usullari  yoritilgan.  Shuningdek,  profilaktik  chora-tadbirlar, farmakologik va nofarmakologik yondashuvlar ham tahlil qilinadi.