ALLERGIK KASALLIKLAR: BOLALIK DAVRIDA TARQALISHI VA IMMUNOTERAPIYA - Abdurahmonova Dilnoza (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya;  Mazkur  maqolada  bolalik  davrida  allergik  kasalliklarning tarqalishi, ularning asosiy shakllari, sabablari va zamonaviy immunoterapiya usullari tahlil qilingan. Allergen-spetsifik immunoterapiya (ASIT)ning afzalliklari va bolalarda qo‘llash  shartlari  yoritilgan.  Ushbu  maqola  pediatriya  va  immunologiya  sohalarida tahsil olayotgan talabalar hamda amaliyotchi shifokorlar uchun mo‘ljallangan.