IJTIMOIY XODIMLARDA TOLERATLIK KOMPITENTLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLAR - Komilova Dilshoda Ulug’bek qizi,; Rahmatova Hayrihon,; Ergashev Ixtiyor, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ijtimoiy  xodimlar  faoliyatida  tolerantlik kompetentligini rivojlantirish masalalari o‘rganiladi. Jamiyatda turli ijtimoiy guruhlar, etnik  va  diniy  qatlamlar  o‘rtasidagi  o‘zaro  hurmat  va  bag‘rikenglikni  ta’minlashda ijtimoiy  xodimlarning  o‘rni  beqiyosdir.  Tadqiqotda  tolerantlik  kompetentligining mazmuni,  tarkibiy  qismlari,  uni  shakllantiruvchi  psixologik-pedagogik  va  amaliy mexanizmlar tahlil qilingan. Xususan, kasbiy tayyorgarlik, empatiya, kommunikativ ko‘nikmalar,  madaniyatlararo  muloqot  tajribasi  kabi  omillar  tolerantlikni shakllantirishda  muhim  rol  o‘ynashi  isbotlangan.  Maqolada  xorijiy  va  mahalliy tajribalar  asosida  tolerantlik  kompetentligini  rivojlantirishga  qaratilgan  treninglar, modulli  ta’lim  yondashuvlari  hamda  reflektiv  tahlil  usullari  taklif  etiladi.  Xulosa o‘rnida, ijtimoiy xizmat sifati va jamiyat barqarorligi ijtimoiy xodimlar tolerantligining yuksak darajada bo‘lishi bilan bevosita bog‘liqligi asoslanadi.