BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA TANQIDIY FIKRLASH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI - Qurboniyozova Mardona Fayzulla qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida  tanqidiy fikrlash  ko‘nikmalarini  shakllantirishning  usullari  va  pedagogik  sharoitlari  tahlil qilingan. Ayniqsa, savol-javob texnologiyalari, mantiqiy mashqlar, muammo asosida o‘qitish  va  darsda  ochiq  savollar  berish  orqali  o‘quvchilarni  mustaqil  fikrlashga o‘rgatish  yo‘llari  ko‘rib  chiqilgan.  Mazkur  yondashuvlar  orqali  bolalarda  fikrlash madaniyati,  tahlil  qilish,  o‘z  fikrini  asoslab  aytish  va  qaror  qabul  qilish  qobiliyati rivojlanadi.