GʻOʻZANING VILTGA CHIDAMLI NAVLARINING GENETIK TAHLILI - Muminov Ilyosbek Oʻrinboy oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Verticillium  dahliae  qo‘ziqorini  chaqiradigan vilt  kasalligiga  qarshi  chidamli  gʻoʻza  navlarining  genetik  asoslari  o‘rganiladi. Kasallikka  chidamlilikka  javobgar  genlar,  ularning  ekspressiya  xususiyatlari  va molekulyar markerlar orqali aniqlash yo‘llari ko‘rib chiqildi.